Alertă de incendiu într-o primărie. Cei din interior au sărit pe fereastră/ Cum s-a încheiat totul

Un incendiu a cuprins clădirea unei primării din județul Vaslui, iar cei din interior au fost nevoiți să sară pe fereastră pentru a se salva.

Din fericire nu vorbim de o situație reală, ci de un exercițiu pus la cale de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență care a donat cu această ocazie o saltea pneumatică Detașamentului de Pompieri din Huși.

Simularea a fost realizată la sediul primăriei din comuna Hoceni, iar primii care au testat salteaua au fost militarii.

Apoi lor li s-a alăturat și primarul comunei.

Autoritățile locale au cumpărat o mașină de pompieri complet echipată pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgențe din sat, ocazie cu care au primit și o saltea pneumatică, utilă pentru salvarea persoanelor surprinse de foc la înălțime.

Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni”Am observat că în județul nostru nu sunt astfel de saltele și în mediul rural nu sunt folositoare. M-am gândit că e bine să o donez la Serviciul de Pompieri Huși. Am sărit, am vrut să testez și eu salteaua, să arăt că e în regulă.”

Cum în sat nu sunt clădiri înalte, au decis să ofere echipamentul Secției de Pompieri Huși, dar doar după ce a fost testată în cadrul unui exercițiu organizat la sediul primăriei.

Bogdan Apetrei, seful Detașamentului de Pompieri Huși: ”E binevenită, având în vedere că Secția Huși nu are acest tip de saltea. Sperăm că nu va fi utilizată niciodată.”

Exercițiul a captat atenția întregii comunități.

Nicu Vârlan, profesor: ”Mi-a fost un pic frică, dar a fost o experiență unică. Au sărit și copiii de la primul etaj. Poate în viitor vor alege o meserie de pompieri.”

Copiii s-au încurajat unii pe alții.

Este a doua saltea pneumatică din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Vaslui, după ce luna trecută Primăria Vaslui a donat un echipament similar Detașamentului din oraș.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here