Ploile au făcut ravagii în țară. O porțiune dintr-un drum județean s-a surpat din cauza apelor

Ploile puternice continuă să facă ravagii în mai multe zone din țară, iar localnicii au fost îndemnați să nu iasă din casă din cauza ploilor torențiale și a grindinei.

În județul Alba, de exemplu, o porțiune de 30 de metri dintr-un drum județean s-a surpat din cauza apelor.

Iar în Bacău, o viitură puternică a măturat o întreagă comună. 90 de gospodării și mai multe autoturisme au fost afectate.

Momentul în care viitura formată pe un râu din Alba ajunge în comuna Stremț a fost suprins de un localnic. Șuvoaiele aduc la vale bușteni și gunoaie și în doar câteva secunde nivelul apei crește semnificativ.

Dorel Lazăr, localnic: “Dintr-o dată a venit această viitură foarte puternică și apa a crescut dintr-o dată un metru și jumătate cel puțin. Am văzut că a fost cod roșu de furtună și ploaie.”

Apa a rupt o parte din drumul care face legătura între Stremț și Valea Mănăstirii. Bucățile din asfalt s-au prăbușit în râu.

Horia Pușcaș, viceprimarul comunei Stremț: “A surpat drumul județean pe o distanță de 30 de metri.”

Apa a năvălit cu furie și în comuna Palanca din județul Bacău, unde 90 de gospodării au fost afectate în urma unei ploi torențiale și câteva autoturisme au fost avariate.

Zeci de pompieri au fost mobilizați pentru a înlătura resturile aduse de viitură.

Și în Pitești grindina i-a speriat pe localnici.

Iar în județul Dâmbovița, șuvoaiele de apă au acoperit mai multe drumuri și a inundat curți și grădini.

În Medgidia o femeie a fost cât pe ce să fie luată de ape, pe stradă, după o ploaie torențială, iar în Vrancea o viitură produsă de codul roșu de vijelii a înghițit trei mașini.

Șuvoaiele s-au scurs apoi în râul Putna. Autoritățile au ridicat baraje de protecție pentru ca apele să nu se revarse așa cum s-a întâmplat în 2005, când opt oameni au murit și 400 de locuințe au fost inundate, în Vadu Roșca.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here