Primăria Slatina a deschis punctele de prim-ajutor. Ce trebuie să EVITE oamenii pe caniculă

Primăria municipiului Slatina, pregătită în urma emiterii codului portocaliu de caniculă.

Cu exactitate, municipalitatea deschide cele trei containere amenajate ca puncte de informare și asistență medico-socială.

Cele trei containere sunt amplasate în trei zone intens circulate de slătineni.

„Containerele au fost amenajate ca Puncte de informare și asistență medico- sociala, în trei zone intens circulate din municipiu si anume:
– La Fântâna Speranței,
– In piața Zahana
– În zona Poliției circulație”, potrivit unui comunicat al Primăriei Slatina.

Punctele de informare și asistență medico-socială, dotate corespunzător, vor fi activate doar în condiții de avertizare meteorologică după următorul program:

➢ luni – vineri, între orele 10:00 – 18:00
➢ sâmbăta, între orele 10:00 – 14:00.

„Ținând cont de faptul că încă ne aflăm într-o perioadă de pandemie, cetatenii vor primi, la solicitare, și informatii și sfaturi utile prevenirii infecției cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Activitatea se va desfășura cu respectarea tuturor masurilor specifice perioadei pandemice actuale.

Asistența și consilierea medicală sunt asigurate de personalul medical din cadrul Directiei de Asistență Socială Slatina (medicină școlară sau comunitară) pe bază de grafic de lucru astfel încât să nu fie afectată activitatea de la locul principal de muncă”, se mai arată în comunicat.

În zilele cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, să părăsească locuinţa în intervalul orar 11.00 – 18.00, să consume 1,5 – 2 litri apă/zi chiar dacă nu apare senzaţia de sete, evitarea băuturilor cu conţinut de cofeină şi a băuturilor răcoritoare acidulate ori alcoolice.

De asemenea este recomandată folosirea ochelarilor de soare şi a pălăriilor sau şepcilor, a hainelor lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Conform ANM, azi și mâine, în sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia, iar valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20-22 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here