Primarul Balșului se ține de cuvânt: Contractul pentru Centrul multifuncțional și parcul de la Balta Gării, scoase la licitație

Primarul Balșului, Cătălin Rotea, se ține de cuvânt. Printre proiectele propuse populației în campania electorală din 2020 se numără construirea unui centru multifuncțional recreativ și amenajarea, în sfârșit, a parcului de la Balta Gării. În ambele cazuri, Primăria Balș a scos la licitație contractul de proiectare și execuție.

Administrația orașului a urcat pe SEAP, luna aceasta, documentația proiectului „Îmbunătățirea serviciilor recreative în Orașul Balș”, care are două componente, respectiv construirea unui Centru multifuncțional pentru îmbunătățirea spațiului public în orașul Balș și amenajarea zonei de agrement (Balta Gării), inclusiv reabilitarea unei străzi, strada Nufărului, care asigură acces către parc.

„Centrul multifuncțional va avea o sală de spectacole la parter, iar la etaj o sală de expoziție pentru colecția de ceramică populară de pe Valea Oltețului din cadrul Muzeului Județean, precum și niște ateliere de lucru pentru copii, respectiv coregrafie, pictură și alte asemenea lucruri frumoase.

La Balta Gării va fi reamenajat parcul, cu pontoane, cu zone de pescuit și de distracție, va fi adus mobilier și multe altele.

Cele două investiții costă circa un milion de euro fiecare”, a declarat Cătălin Rotea.

Centrul multifuncțional va fi construit pe strada Nicolae Bălcescu, în vecinătatea Liceului Teoretic „Petre Pandrea”.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 28 iunie 2021, dată la care documentațiile vor și fi deschise de către comisia de licitație.

Ambele lucrări vor fi finanțate din fonduri europene după ce noul primar al orașului a semnat, în februarie anul acesta, contractul de finanțare cu directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here