Alegeri parțiale la Deveselu: Zeci de polițiști și jandarmi vor asigura paza și protecția la secțiile de votare

Polițiștii și jandarmii din Olt se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie şi ordine și siguranță publică, la secțiile de votare din comuna Deveselu, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot, cu ocazia alegerilor locale parțiale desfășurate duminică.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

„Astfel, în perioada 26-27 iunie 2021, peste 40 de poliţişti si jandarmi se vor afla la datorie pentru  asigurarea pazei şi protecţiei celor 3 secţii de votare, asigurării măsurilor de ordine publică în zona secțiilor de vot, cercetarea sesizărilor privind săvârșirea unor contravenții sau infracțiuni electorale și constituirea rezervelor de intervenție.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii şi jandarmii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști, jandarmi și echipe operative, pregătite să intervină, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune”, potrivit Poliției Olt.

Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic sau carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare, sunt doctumetele cu care alegătorii români își pot exercita dreptul, fiind folosit numai un act din cele menționate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here