Căldură insuportabilă în toată țara. Unde o să fie ploi abundente și furtuni

Vineri avem încă o zi de foc. Temperaturile se apropie de 40 de grade în zonele vestice, iar disconfortul termic crește peste tot.

După-amiază apar ploi violente la munte, sporadic și în celelalte zone, iar seara o să plouă în vestul și nord-vestul țării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici soarele încălzește rapid atmosfera. Maximele ajung la 33, poate 34 de grade și aerul devine greu de respirat. În a doua parte a zilei s-ar putea să vină o ploaie zgomotoasă, mai ales în deltă și pe litoral.

Se face foarte cald și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Vor fi în jur de 33 de grade, la umbră, dar vom resimți aproape 40 de grade. Și stresul termic va fi foarte ridicat, iar după-amiază pot să apară averse zdravene, cu tunete, fulgere și vânt intens.

Se încălzește foarte tare și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Temperaturile se apropie de pragul caniculei, amiaza aduce multă zăpușeală, iar mai târziu se pot produce vijelii în zonele mai înalte.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, căldura persistă de zile bune și este tot mai greu de îndurat. Pe seară încep să apară ploile, iar instabilitatea crește pe timpul nopții.

În vestul țării o să fie și mai rău. Pe aici se vor atinge din nou 38…39 de grade, la umbră și aerul va fi irespirabil în miezul zilei. Seara și noaptea vor veni ploi zdravene, cu descărcări electrice și vânt puternic.

Arșița pune stăpânire și pe zona Transilvaniei. Chiar și în depresiuni se face foarte cald, iar după prânz la mune reapar aversele și se pot strânge cantități mari de apă într-un timp foarte scurt.

În Oltenia urmează încă o zi exagerat de caldă. Temperaturile se apropie de 40 de grade; stresul termic o să fie foarte ridicat, iar la apropierea serii se crează condiții pentru ploi torențiale și vijelii.

În sudul țării găsim soare dogoritor, caniculă și atmosferă sufocantă. În a doua parte a zilei s-ar putea să apară o rupere de nori și aici.

Vremea în țară

Vineri canicula se instalează în multe zone; atmosfera devine sufocantă pe la amiază, iar mai târziu pot să apară ploi violente, în special pe la munte.

Ziua de sâmbătă ne-aduce averse abundente și multă instabilitate în vest, nord, în centru, iar mai pe seară și în sud-estul țării. Temperaturile scad și vor fi cel mult 34 de grade în sud-vest, pe unde se mai simte și disconfortul termic.

Duminică se încălzește în vest și în sud, iar în Oltenia temperaturile ating pragul caniculei. În a doua parte a zilei, apar alte serii de averse, mai ales la deal, la munte, în centru și în nord-est.

Luni, vremea călduroasă cuprinde jumătatea sud-vestică a țării și o să avem o zi destul de însorită, dar și câteva ploi trecătoare la munte și în dealurile sudice.

Vremea în București

În București avem căldură insuportabila și vineri, caniculă și 36 de grade, la umbră. Pe seară și la începutul nopți cresc șansele de averse.

Sâmbătă se răcorește. O să avem cel mult 29 de grade, dar norii se înmulțesc și o să plouă din când în când. Pot fi și descărcări electrice, intensificări de vânt și chiar căderi de grindină.

Duminică se încălzește ușor, maxima ajunge la 30 de grade, ziua va fi însorită, iar seara s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată.

Și luni avem soare, se face destul de cald după prânz, iar mai târziu revin condițiile de ploaie.

Vremea la munte

Vreme foarte caldă găsim și în zonele de munte. Temperaturile urcă până la 30 de grade, disconfortul crește și aici, iar mai târziu apar ploi abundente, cu tunete, fulgere și rafale puternice de vânt.

Sâmbătă avem temperaturi foarte ridicate și cer senin în prima parte a zilei. Apoi, atmosfera devine instabilaăși apar averse torențiale, cu tunete, fulgere și vijelii.

Duminică se răcorește. Ploile vin mai întâi în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor, iar seara cuprind toată zona montană. Vor fi averse abundente, ce vor aduce peste 20…30 de litri de apă pe metru pătrat.

Luni avem vreme mai bună, temperaturi acceptabile și câteva reprize de ploaie în a doua parte a zilei.

Vremea la mare

Și la mare, căldura va fi greu de suporat. Vom avea o amiază însorită, cu multă zăpușeală și 27…28 de grade prin stațiuni. Mai pe seară, se adună norii și vor aduce câteva averse trecătoare.

Sâmbătă, se face mai cald. Maximele ajung pe la 31 de grade, iar umiditatea din aer crește starea de disconfort. După-amiază s-ar putea să apară câțiva nori de ploaie.

Vreme calda avem și duminică, atmosferă sufocantă după prânz și câteva averse trecătoare la apropierea serii.

Ziua de luni ne-aduce soare, căldură și disconfort la orele prânzului; înnorări și condiții de ploaie mai târziu.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here