Cei vaccinați cu Johnson & Johnson ar putea avea nevoie de rapel din cauza variantei Delta. Câți olteni s-au vaccinat cu acest ser

Persoanele vaccinate cu serul Johnson & Johnson ar putea avea nevoie de un rapel cu un vaccin ARNm al Pfizer/BioNTech sau Moderna, din cauza prevalenţei tot mai mari a variantei Delta a coronavirusului, conform stirileprotv.ro. Până sâmbătă în județul Olt, nu mai puțin de 5.147 de oameni s-au imunizat cu serul Janssen – Johnson & Johnson, potrivit Direcției de Sănătate Publică ( DSP) Olt.

Discuţiile au la bază îngrijorările privind gradul de protecţie oferit de vaccinul J&J faţă de varianta Delta a coronavirusului, descoperită prima oară în India şi care circulă în prezent pe scară largă în multe ţări, notează News.ro.

Nu există date substanţiale care să arate cât de multă protecție oferă vaccinul J&J împotriva noii variante. Cu toate acestea, studiile arată că două doze din vaccinurile Pfizer / BioNTech sau AstraZeneca (AZN.L) protejează mai mult împotriva variantei decât una singură.

Până sâmbătă în județul Olt, nu mai puțin de 5.147 de oameni s-au imunizat cu serul Janssen – Johnson & Johnson, potrivit Direcției de Sănătate Publică ( DSP) Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here