Certificatul verde COVID-19, aprobat în România. Cât este valabil documentul și de când este disponibil

De la 1 iulie va fi disponibil certificatul verde pentru COVID-19, iar marți va fi aprobat în România. Cei care întâmpină dificultăţi se pot adresa unui call center. La frontieră se scanează codul QR conţinut de fiecare certificat.

De la 1 iulie va fi disponibil certificatul verde pentru COVID-19.

Cel mai simplu este ca fiecare persoană să îşi descarce acest certificat de pe site-ul certificat-covid.gov.ro, pus la dispoziţie de STS.

Cei care nu au acces la internet sau nu se descurcă singuri să-l descarce pot solicita documentul şi la medicul de familie sau la direcţiile judeţene de sănătate publică.

Call center pentru persoanele care nu reușesc să obțină documentul

Cei care vor întâmpina probleme în obţinerea documentului se vor putea adresa unui call canter dedicat special pentru acest lucru, unde va exista un grup de experţi care vor putea rezolva problemele neprevăzute care ar putea apărea.

Certificatul este un fel de bilet de călătorie care îi scapă pe oameni de anumite restricţii atunci când pleacă în vacanţă.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că marţi se va aproba, într-o şedinţă de lucru, o ordonanţă de urgenţă pentru implementarea certificatelor digitale.

Valabilitatea certificatului este de 24 de ore

„De exemplu, pentru o persoană testată, valabilitatea certificatului este de 24 de ore dacă vorbim de un test antigen rapid şi, respectiv, de 72 de ore dacă vorbim de un test PCR. Dacă este vorba de situaţia în care persoana a trecut prin boală, valabilitatea este de 180 de zile de la data primului test COVID pozitiv înregistrat în corona forms. Dacă vorbim de vaccinare, valabilitatea este până în luna iunie 2022 pentru o persoană vaccinată cu schema completă de vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here