COD GALBEN de inundații de râuri din Olt. Se anunță viituri și creşteri mari de debite

Hidrologii au emis miercuri o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Maramureș, Harghita, Mureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Neamț și Bacău, valabilă până joi la ora 14.00, dar și o avertizare cod galben pe mai multe râuri din unele județe, printre care și Oltul.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Astfel, de miercuri ora 13.00 până joi la ora 24.00, este Cod galben pe râuri din Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Harghita, Mures, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Gorj, Covasna, Brașov, Vâlcea, Argeș, Olt, Dolj, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Botoșani și Iași.

Codul portocaliu intră în vigoare miercuri la ora 15.00 și expiră joi la ora 14.00.

Este valabil pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţul Bistrița Năsaud), Mureș – bazin superior amonte S.H. Glodeni, Niraj (judeţele: Harghita, Mureș și Bistrița Năsăud), Suceava – bazin superior și afluenți bazin mijlocu și inferior, Moldova – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Bistrița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţele: Suceava, Neamț, Harghita, Bacău).

Inundaţiile se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Bistrița Năsăud, Suceava și Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here