Minore recrutate de proxeneţi din Iași și Suceava. Împrumutau bani să supraviețuiască

Mai multe persoane din Iași și Suceava sunt bănuite că racolau minore din România pentru practicarea prostituţiei în Italia. Fetele erau obligate să împrumute bani de la membrii grupării pentru a trăi. Mai mult, proxeneții le cereau dobânzi de peste 30%.

Procurorii DIICOT Iași și polițiștii au făcut, miercuri, 5 percheziții în Iași și Suceava. Au fost scotocite locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de minori.

Concomitent, în Italia, a fost o percheziție în urma căreia a fost pus în executare un mandat de arestare preventivă emis de autoritățile judiciare italiene.

În perioada 2015 – 2019, mai multe persoane au acționat pe linia traficului de persoane și de minori. Exploatau minore și majore pentru practicarea prostituției, atât în Pașcani, cât și în Italia, în Bergamo.

Totodată, cele 20 de victime identificate erau obligate să împrumute bani de la membrii grupării pentru a-și asigura traiul zilnic, sume pentru care aceștia le solicitau dobânzi de peste 30%.

Miercuri, în România, urmează să fie puse în aplicare 5 mandate de arestare europene și un ordin de indisponibilizare.

Din anul 2019 și până în prezent, în urma cercetărilor, au fost indisponibilizate bunuri și imobile în valoare de peste 500.000 de euro.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here