Acasă Național Un polițist d...

Un polițist de la Penitenciarul Rahova va face închisoare. Motivul pentru care se duce în spatele gratiilor

Calea de la libertate la închisoare nu este atât de lungă. O demonstrează cazul polițistului de la Penitenciarul Rahova devenit deja celebru. Judecătorii au decis ca acesta să stea trei ani în spatele gratiilor. Motivul este legat de un lucru nepermis făcut de acesta pe vremea când ar fi trebuit să respecte legea și ordinea. Curtea de Apel București a fost însă categorică în acest sens.

În luna ianuarie, informația că un polițist de la Penitenciarul Rahova a primit șpagă pentru a introduce în închisoare droguri și telefoane mobile a șocat mare parte din opinia publică. Dacă mulți români se gândesc că oamenii legii sunt cei care trebuie să fie vigilenți tocmai ca aceste lucruri să nu se întâmple, realitatea a demonstrat că situația de pe teren poate fi cu totul alta.

Polițistul a fost prins în flagrant exact când încasa o spagă de 10.000 de euro și 1.200 de lei. El a cerut acești bani pentru a introduce ilegal, în inchisoare, trei telefoane mobile și 50 de grame de droguri. Acestea urmau să ajungă la un deținut, conform DNA.

A urmat procesul și acum a venit și sentința finală. Curtea de Apel București a decis miercuri, 23 iunie, să înlăture dispozițiile referitoare la suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicate inculpatului Bulearcă Adrian Antonio și a dispus ca pedepasa să fie executată în regim de detenție.

Decizia luată în cazul polițistului cărăuș

Judecătorii au mai hotărât să aplice inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. la art. 66 alin. 1 lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) și g (dreptul de a ocupa o funcție în cadrul Agenției Naționale a Penitenciarelor), pe o durata de 5 ani. Decizia judecătorilor este definitivă.

Numele polițistului este Bulearcă Adrian Antonio. El a fost angajat ca agent operativ în cadrul Penitenciarului Spital București-Rahova.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 18 ianuarie 2021, a inculpatului BULEARCA ADRIAN ANTONIO, angajat in cadrul Penitenciarului Spital Bucuresti Rahova, pentru comiterea infractiunii de luare de mita”, au anunțat atunci cei de la DNA.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here