MAE, atenționare de călătorie în Grecia: Pericol ridicat de incendii

Ministerul de Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să se deplaseze în Grecia că Secretariatul de Stat pentru Protecție Civilă elen a emis o avertizare referitoare la creșterea riscului privind producerea unor incendii de vegetație din cauza temperaturilor ridicate.

Zonele cele mai expuse sunt ​​Attica, Evia (cu excepția Skyros), Kythera, Fokida, Fthiotida, Magnisia, Larissa (Sterea și Tesalia), Achaia, Corint, Argolida, Arkadia și Lakonia în Peloponez, precum și pe insula Rodos.

Autoritățile elene recomandă tuturor persoanelor să evite aprinderea focului în aer liber, iar în cazul în care observă un incendiu sau semnele premergătoare producerii unui astfel de dezastru, să apeleze de urgență serviciul de pompieri la numărul de telefon 199 și să transmită detalii în legătură cu locația și punctul exact în care se află apelantul, locația incendiului și direcția de manifestare/răspândire a acestuia, cât și tipul de vegetație care arde.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că instrucțiuni în limba engleză privind modul de acțiune în caz de incendiu sunt disponibile pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Protecție Civilă din R. Elenă, https://www.civilprotection.gr/en/forest-fires.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României în Grecia (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here