DSP Olt, informații pentru toți cei care s-au vaccinat și vor să obțină certificatul COVID

Au apărut informații lămuritoare pentru toți cei care s-au vaccinat și vor să obțină certificatul COVID.

Precis, în vederea eliberării certificatelor digitale ale UE privind COVID, solicitantul va accesa portalul web  https://certificat-covid.gov.ro pentru autentificare, folosind o adresa  de e-mail validă și completând ulterior setul de date indicate în portal, în functie de tipul de certificat solicitat.

În cazul în care persoana solicită eliberarea certificatului doar în format letric, se poate adresa autorității locale, în raza careia își are domiciliul, Serviciului public comunitar de evidență a persoanelor sau reprezentanților Directiei de Sănătate Publică Olt.

„Pentru validarea identității solicitantului privind eliberarea certificatului  de testare, persoanele sunt identificate  prin nume, prenume, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, luna efectuării testului pentru SARS- Cov 2, județul în care s-a  efectuat testarea.

Solicitarea de eliberare pentru certificatele de vaccinare și de vindecare se face cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de momentul utilizării certificatului, iar pentru certificatele de testare, după efectuarea testului, dar cu cel puțin 12 ore sau 48 de ore, în funcție de tipul de test efectuat, înainte de momentul utilizării certificatului.

Valabilitatea certificatelor de testare este de 24 de ore  de la data eliberării pentru testul antigen rapid si 72 de ore pentru testul de amplificare a acidului nucleic( RT- PCR )”, potrivit unui comunicat transmis de către DSP Olt.

Certificatele de vindecare  au valabilitate 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică „Corona-forms“, iar certificatele de vaccinare au valabilitate până la data de 30 iunie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here