ISU Constanța: „Explozia de la Petromidia s-ar fi produs la o instalație de gaz de la rafinărie”

Explozie pe platforma Petromidia, judeţul Constanța,vineri la prânz. O coloană uriaşă de fum s-a ridicat, vizibilă de la mare depărtare şi zeci de echipaje ale pompierilor şi ambulanței au intervenit rapid la locul deflagraţiei.

A fost activat imediat planul roşu de intervenţie. Din primele informaţii trei persoane sunt rănite, iar una ar fi suferit arsuri pe toată suprafaţa corpului.

Populaţia a fost deja alertată să evite zona Midia – Năvodari, pe o rază de un kilometru, din cauza noxelor. Forţe impresionante de salvatori au ajuns deja la locul deflagraţiei. Până acum ştim că trei persoane au fost rănite, una foarte grav, cu arsuri pe tot corpul. Coloana de fum era vizibilă de pe plajă Corbu, iar zeci de oameni care erau în zonă în momentul producerii exploziei au privit înspăimântaţi.

Oamenii care erau pe plajă din apropiere au asistat cu stupoare şi groază la momentele în care coloana de fum se ridică spre cer, de la Petromidia! Unele imagini au fost transmise deja pe internet.

„O persoană a fost preluată de echipajul SMURD și va fi predată la elicopterul SMUR. Este vorba despre victima care prezintă arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului. Mai există și alte două victime, una cu traumatism facial și o alta cu politraumatisme. Avem 5 autospeciale de stingere, 5 ambulante SMURD si 6 mbulante de la CT. S-a dispus alocarea de forte suplimentare”, a declarat pentru Știrile PRO TV Ana Maria Stoica, de la ISU Constanța.

„Din informațiile pe care le avem la această oră de la colegii de la această ora, se pare că ar fi avut loc o explozie la o instalație de gaz de la rafinărie”, a mai spus reprezentantul ISU.

„Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil”, a mai precizat ISU.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat pentru Știrile PRO TV că în zona unde a avut explozia erau cinci angajați care s-au autoevacuat. Până la acest moment se cunoaște cauza exploziei.

„Eu sunt chiar în fața uzinei Petromidia, unde unul dintre pacienți este preluat de un elicopter al SMURD. Există din păcate și victime. În secția respectivă nu avem informații că ar fi probleme de altă natură sau că ar exista vreun pericol potențial pentru populația din Năvodari sau pentru turiștii de pe litoral. O persoană a fost preluată și a fost intubată. În zona unde a avut explozia erau cinci angajați care s-au autoevacuat. Încă nu se știe cauza exploziei”, a declarat prefectul.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here