Mai multe persoane din Olt, prinse muncind la negru. Ce amenzi au dat inspectorii ITM

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat, luna trecută, controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, mai multe persoane fiind descoperite în timp ce munceau la negru.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat peste 250 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 150 sancțiuni, din care 138 avertismente și 12 amenzi, în valoare totală de 182.500 lei.

„Inspectorii de muncă au identificat șapte persoane care desfășurau muncă nedeclarată (angajator din municipiul București, obiect activitate construcții, lucrări pe raza municipiului Slatina, 4 persoane fără forme legale, amendă 80.000 lei ; angajator din orașul Drăgănești Olt, obiect activitate construcții, 3 persoane fără forme legale, amendă 60.000 lei), angajatorilor care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 140.000 lei”, potrivit ITM.

De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 14 angajați accidentați la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here