Olt: Mită de mii de euro pentru obținerea permisului auto. Doi bărbați, sub control judiciar

Doi bărbați din Olt se află sub control judiciar după ce au fost implicați într-un caz de trafic de infulență.

Mai exact, cei doi, un slătinean și un bărbat din Sârbii Măgura, au cerut sume colosale de bani, promitând unui bărbat că îl va ajuta ca fiul său să obțină permisul de conducere.

De altfel, bărbații au promis că vor interveni pentru schimbarea unui perims emis în afara țării.

„În după-amiaza zilei de 06.07.2021, un procuror al secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnat să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, a dispus măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, faţă de inculpaţii

  • R.T. în vârstă de 39 de ani, din mun. Slatina, jud. Olt, pentru săvârşirea infr. de trafic de influenţă prev. de art. 291 C.p. (2 acte materiale) şi
  • R.M. în vârstă de 37 de ani, din com. Sârbii Măgura, sat Vităneşti, jud. Olt, pentru săvârşirea infr. de complicitate la trafic de influenţă, prev. de art. 48 C.p. rap. la art. 291 C.p. (2 acte materiale)”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Potrivit procurorilor, în luna aprilie 2019, denunţătorul  i-a remis slătineanului sumele de 6000 euro și 3500 euro, pe care acesta i le-a dat bărbatului din Sârbii Măgura, promiţându-i că va interveni pe lângă lucrătorii din cadrul SPCRPCIV Olt, astfel încât denunţătorul să preschimbe un permis de conducere provizoriu emis de către autorităţile din Marea Britanie, într-un permis de conducere românesc (în schimbul sumei de 3500 euro), iar fiul acestuia să promoveze examenul pentru obţinerea permisului de conducere (contra sumei de 6000 euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here