O alunecare de teren a făcut ravagii într-o comună din Prahova. Două case s-au prăbușit: ”Nu avem nicio putere”

Se mişcă iar pământul într-o comună din Prahova, unde, în urmă cu două luni, mai bine de 15 hectare au fost afectate de o alunecare de teren.

Ploile din ultimele zile au făcut ca pământul să redevină instabil şi două case s-au prăbuşit de parcă ar fi fost din carton.

Lemne, moloz și tot felul de resturi amestecate cu pământ. Așa arată, filmată de sus, zona din comuna Vărbilău, afectată din nou de o alunecare de teren.

După ce pământul a început să se miște iar, ceea ce pentru unii însemna până mai ieri “acasă” s-a dărâmat.

Micul hol al locuinței în care trăia familia Ioniță a fost înghițit de pământ, iar din bucătărie nu a mai rămas mare lucru. Oamenii se uită acum cu amărăciune la dezastrul lăsat în urmă.

Adriana Ioniță“M-am trezit ”poc” câte un perete, câte un perete. Deja era distrus, dar să vezi în ochi cum pică e jalnic. S-a dus și baia, s-a dus tot. Nu avem nicio putere, nu avem cu cine ne certa că totul e de sus.”

Povestea se repetă într-o gospodărie din apropiere. Un tată și fiul său și-au strâns câteva lucruri și dorm la o pensiune pusă la dispoziție de autorități. Casa lor este acum un morman de lemne, acoperit pe alocuri de pământ.

Gheorghe Ioniță, proprietar“Cotețul ăla l-a ridicat mai mult decât înălțimea casei. Forța valurilor de pământ e imensă. Totul e distrus și continuă să distrugă.”

Rău este și în grădini.

Ana Stoica, proprietară“A distrus tot, și meri și tot ce am avut.”

Autoritățile locale spun că au pregătit 30.000 de lei pentru a-i ajuta pe oamenii rămași pe drumuri.

Pompiliu Anghelache, viceprimarul comunei Vărbilău: “Am alocat o sumă de bani să îi ajutăm să depistăm și un teren care să le și convină și să îi ajutăm să vedem și o construcție, că acolo nu se mai pot întoarce.”

Primăria a sesizat și Prefectul, dar și Guvernul și așteaptă un răspuns.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here