Iohannis, despre creșterea cazurilor cu varianta Delta: Nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, în contextual creșterii cazurilor de infectări cu varianta Delta, că nu este cazul să fie impuse restricți acum, din cauza variantei Delta, dar “vaccinarea da. Recomand fiecărui român să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital. Atât de simplu e”.

“Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an și jumătate de pandemie. Repet, ieșirea din pandemie și prevenirea revenirii pandemiei stau în vaccinare.

La noi vaccinarea este posibilă, vaccinul e disponibil fără programare, fără birocrație, recomand fiecărui român să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital. Atât de simplu e”, a declarat Klaus Iohannis, prezent la summitul Inițiativei celor Trei Mări.

Președintele României se află la Sofia, unde participă la cel de-al şaselea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M).

Raed Arafat: Suntem într-o situaţie controlabilă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat joi că, în privinţa tulpinii Delta, România se află într-o situaţie controlabilă, dar că prin mobilitate şi mersul în alte ţări, este posibil să se înregistreze o creştere a cazurilor cu această tulpină şi în ţara noastră. El a reamintit că vaccinarea este singura soluţie pentru prevenirea unui impact grav al infectării cu această tulpină.

Întrebat dacă România poate evita valul patru al infectării cu COVID, şeful DSU a răspuns: “Nu pot spune acest lucru, nimeni nu poate spune că putem evita cu totul, adică să nu apară nimic, mai ales că România nu trăieşte într-o bulă de sticlă. Călătorim, ne mişcăm, este mobilitate şi spre România şi dinspre România în alte părţi şi mai ales în perioade de concedii.

Să spunem că vom evita 100% şi vom rămâne în situaţia actuală, care este foarte favorabilă, nu cred că cineva poate garanta acest lucru. Însă să putem să avem o situaţie controlabilă, mai ales prin creşterea numărului celor care au imunitate şi sunt vaccinaţi, asta da, este posibil”.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here