Oamenii legii din Olt, razie în acest sfârșit de săptămână. Se va acționa pentru depistarea vitezomanilor și celor care merg drogați sau băuți la volan

Oamenii legii din Olt vor acționa, în acest weekend, pentru siguranța conducătorilor, având în vedere că a început perioada concediilor.

Astfel, zilele următoare, poliţiştii olteni, din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice precum și din cadrul altor structuri, acţionează pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Polițiștii vor folosi nouă aparate radar zilnic, aparatele Drug Test precum și aparatele etilotest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.

„Recomandări înainte de a pleca de acasă:

Când plecați pe mai mult timp de acasă, nu faceți publică părăsirea locuinței, nu postaţi pe site-urile de socializare informaţii legate de plecarea dumneavoastră.

Nu lăsați în locuință sume de bani sau bunuri de mare valoare, le puteți lăsa la rude/prieteni sau într-un loc sigur de depozitare, iar după disponibilitate, asigurați-le, astfel vă garantaţi o restituire eventuală a unei pierderi neprevăzute.

Aveți grijă să închideți toate geamurile, în special cele mici de la baie, bucătărie sau alte anexe, mai ales în cazul în care locuiți la parter.

După posibilitate, asigurăți-vă locuința cu sisteme de supraveghere, de alarmă și lacăte sigure.

În cazul în care plecați de acasă, anunțați vecinii sau alte persoane de încredere, iar dacă aceștia observă persoane suspecte în scara sau în curtea blocului să anunțe imediat Poliția.

Recomandări pentru conducătorii auto: 

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase. 

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Oamenii legii le recomandă pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi, din contră, trebuie învăţaţi că au voie să plece doar cu permisiunea părintelui şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here