Fraudele cu fonduri europene, combătute prin relaxare la munte de bugetarii AFIR/ FOTO

Mai mulți funcționari din cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au fost prezenți, săptămâna trecută, într-o „vacanță de lucru” la Sinaia, unde, potrivit titlului afișat de proiector în sala de conferințe, bugetarii au dezbătut măsurile dispuse după ce Direcția Antifraudă din cadrul agenției a descoperit mai multe matrapazlâcuri cu fonduri europene. 

Funcționărimea îngrijorată de fraudele cu fonduri europene a fost cazată la hotelul „Mara” (care aparține Regiei Autonome a Protocolului de Stat). Zilnic, după dezbaterile din sala de conferințe, încinși de atâtea discuții pe marginea măsurilor de combatere a fraudelor, funcționarii de la AFIR s-au plimbat, relaxându-se în mijlocul mirificelor peisaje montane sau răcorindu-se în apa piscinei hotelului, dotată cu jacuzzi.

Cât de preocupați au fost angajații AFIR să nu se mai fure fonduri europene prin intermediul instituției lor s-a văzut în discuțiile libere pe care participanții le aveau în pauzele de țigară. Într-o astfel de discuție, o duduie, cu țigara într-o mână și cu ceașca de cafea în cealaltă, susținea sus și tare că organele abilitate să cerceteze astfel de fraude ar trebui să imprime anchetei o direcție pozitivă, iertându-i pe cei în culpă care, de cele mai multe ori, fac erori din cauza stresului și a volumului foarte mare de muncă.

De ce nu or fi fost organizate aceste dezbateri în sălile de ședință ale AFIR, ci tocmai la Sinaia, într-un hotel de patru stele, cu cazare, masă și relaxare pe cheltuiala contribuabililor, nu știm. Știm doar că oamenii plătiți din buzunarul public s-au simțit foarte bine, împletind utilul cu plăcutul. Pentru utilitatea acțiunii nu băgăm mâna în foc. Plăcutul a fost, însă, unul cert.

Reporter OLT-ALERT: Au fost fructuoase discuțiile?

Participantă la dezbateri: Ohooo! Foooarte fructuoase!

Doi dintre participanți, la o pauză de țigară/cafea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here