Liviu Dragnea iese din închisoare. Tribunalul a admis cererea sa de eliberare condiționată

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea iese din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis, joi, cererea sa de eliberare condiționată. Decizia luată de instanță este definitivă.

“Mă bucur nespus că s-a făcut dreptate. Sunt foarte emoționată că am așteptat de multă vreme acest lucru. Speră să fie eliberat (Dragnea – n.red.) și iată că există un Dumnezeu și judecători cinstiți. Nu am vorbit nimic înainte. De aici se va trimite minuta, se vor îndeplini toate formalitățile și va fi pus în libertate. Iată că am găsit niște judecători care astăzi au judecat după măsura legii”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea.

Avocata a spus că nu se știe exact momentul în care Dragnea va părăsi penitenciarul, pentru că depinde de cât de repede se vor mișca cei de la penitenciar cu actele.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti a respins, în primăvară, cererea de eliberare condiţionată. Cauza a fost strămutată la Giurgiu.

Până acum, Dragnea a ispăşit două treimi din pedeapsa iniţială. Şi ca argumente ale eliberării, el susţine că a muncit în timpul detenţiei şi a avut o comportare bună.

Penitenciarul Rahova i-a dat în aprilie un aviz pozitiv.

Dragnea a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii. Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online unei foste consiliere de-ale sale.

Cheltuielile judiciare aferente acestui dosar rămân în sarcina statului.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019 și avea de executat o pedeapsă de 3 ani și 6 luni, în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Separat de acestea, la 17 mai 2021, Liviu Dragnea a mai fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență și în dosarul privind obținerea invitației la inaugurarea lui Donald Trump, în 2017.

Procurorii spun că, prin trafic de influență, a intervenit printre membrii guvernului de la acea vreme în sprijinul unor oameni de afaceri care i-au asigurat finanțarea necesară participării la ceremonia de învestire a lui Trump, câștigător al alegerilor prezidențiale din 2016. Cinci judecători de la Tribunalul București s-au recuzat de la judecarea acestui dosar.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here