Atenționare meteo: Ploi și caniculă. Cum va fi vremea în Olt

Țara este împărțită în două, vineri și sâmbătă, în Vest este cod portocaliu de inundații, iar în Sud și Est este cod galben de caniculă și disconfort termic, potrivit anunțului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Olt, este atenționare cod galben de caniculă, valabil până mâine.

„Meteorologii au emis cod galben de caniculă pentru sudul și estul țării. Aici valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile extracarpatice”, transmite ANM.

Pe de altă parte, vor fi averse torențiale, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor depăși local 35 – 50 l/mp și pe arii restrânse 60 – 80 l/mp.

„De vineri de la ora 10.00 până sâmbătă la ora 10.00, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și zona de munte, iar seara și noaptea și în vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 l/mp”, potrivit ANM.

De altfel, în județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Alba și Hunedoara este cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată până sâmbătă dimineața, la ora 6.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here