Bărbat acuzat că a postat pe rețele de socializare cazuri ale unor copii bolnavi cu adeverințe medicale false. Prejudiciu de peste 20.000 euro

Un bărbat este acuzat că a postat pe rețelele de socializare cazuri ale unor copii bolnavi, la care a atașat adeverințe medicale false. Prejudiciul cauzat de acesta ajunge la 28.000 de euro.

Potrivit IPJ Iași, vineri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează două percheziţii domiciliare, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

La data de 16 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează două percheziţii domiciliare în judeţul Prahova, într-un dosar penal în care un bărbat este bănuit de înşelăciune şi uz de fals.

Din cercetări a rezultat că bărbatul ar fi trimis, prin intermediul unor grupuri de socializare, către mai multe persoane, cazuri ale unor copii bolnavi, care ar fi necesitat tratament şi operaţii în străinătate şi ar fi pus la dispoziţie conturi bancare, pentru obţinerea donaţiilor. Acesta ar fi anexat la mesaje şi adeverinţe medicale, ce ar fi fost false.

Prejudiciul stabilit în cauză este de aproximativ 28.000 de euro.

Trei persoane urmează a fi conduse la cercetări.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din Poliția Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here