Doi tineri din Mehedinți, condamnați la închisoare după ce au furat mâna unui cadavru pentru un inel de aur

Doi tineri de 19 ani din localitatea Pătuelele, Mehedinţi, au fost condamnaţi la câte 11 luni de închisoare cu executare pentru profanare de morminte şi furt calificat, scrie Gazeta de Sud.

Cei doi inculpaţi au fost acuzaţi că, în noiembrie 2020, au intrat în mormântul unei femei decedate în septembrie 2015, într-un accident rutier. Au sustras o sumă de bani, un inel şi mâna dreaptă a cadavrului.

Procurorii au reţinut că, în noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2020, cei doi inculpaţi au pătruns în mormântul unei femei înmormântate în cimitirul din localitatea Pătulele. „După ce au deschis sicriul în care se afla cadavrul numitei R.C. au sustras mâna dreaptă, formată din anțebraț, palmă și degete, un inel, precum și suma de 62 lei ce se afla în sicriu”, se arată în hotărârea instanţei.

Cei doi tineri, ambii în vârstă de 19 ani, au aruncat mâna femeii într-o gură de canal, iar unul dintre profanatori, la un pahar, s-a lăudat în faţa unor vecini ce făcuse.

Poliţiştii au aflat ce se întâmplase şi au demarat cercetările.

Tinerii şi-au recunoscut fapta şi au arătat unde aruncaseră mâna cadavrului şi, mai mult, au povestit că filmaseră momentul în care au profanat mormântul. Au fost imediat reţinuţi şi, ulterior, deferiţi justiţiei.

Dosarul a ajuns în faţa magistraţilor de la Judecătoria Vânju Mare. Aceştia au dispus condamnarea celor doi tineri la 11 luni de închisoare.

Procurorii au făcut apel, nemulţumiţi de hotărârea judecătorilor. Mai ales că unul dintre inculpaţi a mai primit între timp o altă condamnare de un an şi şapte luni cu suspendare într-un alt dosar pentru furt calificat.

Sentinţa finală în dosarul profanării mormântului asistentei medicale va fi dată în ziua de 6 septembrie de către Curtea de Apel Craiova.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here