Calendar Ortodox 20 iulie 2021. Ce este interzis să faci de Sfântul Ilie. Tradiții și obiceiuri

Calendar Ortodox 20 iulie 2021. Este vorba despre Sfântul Ilie, care a trăit în Regatul de Nord al Israelului, în timpul regelui Ahab. Totodată, Calendarul Ortodox ne arată că astăzi este cruce roșie.

Acest mare sfânt a fost fiul preotului Sovac din Tesvi și a trăit cu cel puțin 800 de ani înainte de Hristos. Potrivit tradiției creștine și informațiilor din Vechiul Testament, Sfântul Ilie a fost ales de Dumnezeu să îl certe pe regele Ahab și urmăritorii lui pentru adorarea lui Baal.

De asemenea, tradiția creștine ne spune că acest sfânt a fost în centrul multor minuni, printre care ridicarea la cer într-un car de foc, înlăturarea cultul zeului Baal și prezența sa când Mântuitorul s-a arătat la Față pe muntele Tabor.

Deoarece astăzi este cruce roșie, ne este interzis să spălăm, să călcăm sau să facem alte trebuie casnice. Totodată, creștin ortodocșii trebuie să meargă astăzi la biserică pentru a se ruga.

Amintim că Sfântul Ilie este considerat protopărintele monahismului creștin, fiind reprezentat din punct de vedere iconografic, de cele mai multe ori, în gura peșterii sale sau în carul de foc.

Acesta este troparul Sfântului Ilie, rugăciune bună de rostit în această zi: „Cel ce a fost înger în trup, temeiul proorocilor, al doilea Înaintemergător al venirii lui Hristos, Ilie Măritul, care a trimis de sus lui Elisei dar, goneşte bolile şi pe cei leproşi curăţeşte. Pentru aceasta şi celor ce-l cinstesc pe dânsul le izvorăşte tămăduiri.”

De asemenea, Calendarul Ortodox ne arată că astăzi sunt cinstiți și următorii sfinți:

  • Sfântul Ilie, patriarhul Ierusalimului;
  • Sfântul Flavian al II-lea, patriarhul Antiohiei;
  • Sfântul Ilie Chavchavadze , din Georgia;
  • Înnoirea Bisericii Botezătorului Ioan, de la Mănăstirea Studion, din Constantinopol.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here