Capitala, sufocată de gunoaie. Ce a spus șeful Gărzii de Mediu despre mormanele de gunoi

Capitala României este în continuare sufocată de gunoaie. Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, a declarat că această problemă nu se va rezolva prea curând deoarece primarii nu vor să lucreze împreună pentru dezvoltarea oraşului, ci preferă să se “gospodărească” singuri.

Capitala, sufocată de gunoaie. Octaviav Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, spune nu a mai văzut niciodată Bucureștiul atât de murdar și nu crede ca situația se va schimba în viitorul apropiat.

Şeful Gărzii de Mediu spune că problema gunoaielor din Bucureşti nu pare să se rezolve prea curând, deoarece primarii nu vor să lucreze împreună pentru dezvoltarea orașului.

„Nu am mai văzut niciodată Bucureștiul atât de murdar și nu văd prea mult soare în viitor. Nu văd vreo speranță foarte mare pentru că primarii, de-a lungul timpului, au exersat această opțiune de a încerca fiecare să se gospodărească fără a se uni și a crea aceste asociații de dezvoltare interurbană care gestionează împreună problemele mari care le-ar depăși pe ele ca unități mai mici”, a declara Berceanu la Digi24.

Potrivit şefului Gărzii de Mediu, la aproape trei luni de la izbucnirea conflictului dintre primarul Clotilde Armand și operatorul de salubritate Romprest continuă neînțelegerile privind prețul pe care primăria trebuie să îl plătească pentru strângerea gunoaielor.

„Din păcate, încă nu au căzut la înțelegere privind prețul, e o diferență destul de mare între ce se așteptau să obțină autoritățile locale în negociere cu depozitul de deșeuri, iar depozitul ține la acest preț. Se caută la nivel de minister și administrație locală soluții pentru aceste situații neplăcute”, a mai precizat Octavian Berceanu.

Acesta a subliniat faptul că nu Garda de Mediu este în măsură să stabilească dacă gunoaiele din sectorul 1 sunt un pericol pentru sănătatea populației, ci Direcția de Sănătate Publică București. De asemenea, pe lângă gunoaiele de pe stradă, sectorul 1 al Capitalei se confruntă și cu deșeuri imobiliare care nu sunt incluse în prevederile contractului dintre primărie și operatorul de salubritate.

„Am văzut pe străzi foarte mult gunoi din imobiliare, din amenajări de imobile și birouri, din dat faianța și gresia jos și pus alta, rigips, tot felul de materiale care rezultă din reconstrucția unui apartament. Avem grămezi peste tot. Avem 37 de mii de companii în sectorul 1, doar 5 mii au contracte pentru astfel de servicii”, a mai precizat Octavian Berceanu.

Virgil Ianţu şi Tudor Chirilă intervin în scandalul gunoaielor din Capitală

Virgil Ianţu a postat pe pagina de Facebook o fotografie cu un mesaj subtil privind situaţia gunoaielor din Sectorul 1.

„Știți de ce am privirea în sus? Sunt în plimbare prin sect 1 și din păcate nu mă pot uita în jos. #ilovebucharest @primaria_sector1”, a scris prezentatorul tv pe rețeaua socială.

Tudor Chirilă, solistul trupei Vama, a postat un comentariu la postarea luiVirgil Ianţu în care îi transmite prezentatorului că uneori trebuie să te mai uiți și în jos, chiar dacă nu-ți place ce vezi, mai ales dacă „vrei să te uiți în sus cu adevărat”.

Mai mult, cântăreţul se arată dispus să „înghită puțin gunoi”, pentru ca Sectorul 1 să scape de compania de salubrizare.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here