FOTO. Zeci de persoane blocate cu rulotele sau autoturismele într-un camping. Un bărbat a murit/ Intervențiile pompierilor

60 de persoane sunt blocate cu rulotele sau autoturismele într-un camping din Dâmbovița și așteaptă retragerea apelor în urma ploilor torențiale din ultimele ore. Aversele puternice au produs inundații în 29 de localități din 12 județe. Un ieșean de 47 de ani a murit în albia unui pârâu.

În ultimele 24 de ore, aversele torențiale au produs inundații în 29 de localități din județele Alba, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova și Timiș, informează IGSU.

Intervențiile pompierilor

Luni și pe timpul nopții de luni spre marți, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 29 case, 107 curți, 21 beciuri/subsoluri, 3 operatori economici, precum și pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe carosabil.

Situații deosebite au fost înregistrate în județele Alba, Dâmbovița, Iași și Neamț. Mai multe persoane au fost izolate, iar un bărbat a fost găsit mort.

În localitatea Bistra, județul Alba, 3 persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuința inundată. În localitatea Durău, județul Neamț, 5 persoane au fost temporar izolate la o pensiune din cauza viiturilor. De asemenea, între localitățile Durău și Grințieș (NT), pe DJ 155F, au fost deblocate 6 autoturisme cu 14 persoane surprinse de aluviuni pe carosabil.

În Campingul Zănoaga (DB), din cauza unei viituri, aproximativ 60 de persoane fără probleme medicale sunt blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Se așteaptă retragerea apei pentru ca persoanele să poată părăsi zona în siguranță.

Moartea tragică a unui bărbat în Iași

În Hândrești, județul Iași, un bărbat de 47 de ani a fost găsit mort în albia pârâului din localitate, blocat între aluviuni și copaci. Fusele probabil surprins de debitul crescut al apei în timp ce încerca să treacă prin albia pârâului.

Traficul rutier este blocat pe 1 drum național (DN1/PH). Parțial sunt afectate 2 drumuri naționale (DN 74/AB și DN75/A) din cauza aluviunilor și a unor podețe avariate de viituri.

A fost temporar afectat pe 2 drumuri naționale ( DN 57/CS, DN 68A/TM) și 5 drumuri județene ( DJ 582/CS, DJ 761/HD, DJ 678E/HD, DJ 155F/NT și DJ 693/TM), din cauza arborilor căzuți pe carosabil.

La energie electrică s-au înregistrat avarii în 22 localități din județele Mureș și Neamț. Înseamnă aproape 7.000 de consumatori finali nealimentați. Pentru remediere deficiențelor au acționat echipe ale furnizorului de electricitate.

Acum sunt intervenții în mai multe localități din județele Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here