Gunoi aruncat aiurea pe străzile din Caracal. Inspectorii primăriei, pe urmele autorilor/ FOTO

Proiectul demarat de noul primar al Caracalului, Ion Doldurea, în privința colectării selective a gunoiului, se împiedică în comportamentul unor cetățeni certați cu legea.

Este vorba de mormane de gunoi, de mai multe tipuri, lăsate în mai multe zone publice ale municipiului, cu totul altele decât cele special amenajate pentru colectare. Vorbim de resturi menajere aruncate la colț de stradă, deșeuri rezultate din construcții abandonate lângă containerele de gunoi sau de-a dreptul pe străzi.

Reprezentanții primăriei au identificat mulți dintre autorii acestor fapte, fie direct, fie cu ajutorul sistemului de supraveghere video instalat în oraș, iar cei vizați vor fi dați pe mâna Poliției.

„Zi de zi inspectorii urbani constată efectele comportamentului unor cetățeni certați cu legea. Resturi menajere aruncate la colț de stradă, deșeuri rezultate din construcții abandonate lângă containerele de gunoi sau pe străzi, coșuri de gunoi rupte sau răsturnate.

Legislația privind protecția datelor cu caracter personal nu ne permite să facem publice imagini cu persoanele vinovate, surprinse atât de către inspectorii urbani cât și de camerele de supraveghere montate în oraș. În Caracal sunt montate 130 de camere de supraveghere video.

Imaginile vor fi transmise Poliției pentru luarea măsurilor legale ce se impun în astfel de cazuri.

Mulțumim cetățenilor care susțin efortul nostru de a stopa acest fenomen și ne sesizează telefonic abateri de la conduita civică.

Asigurăm cetățenii orașului Caracal că vom fi fermi în a urmări și sesiza orice comportament antisocial solicitând autorităților competente să ia măsurile care se impun”, se arată într-o postare a municipalității pe pagina de facebook a primăriei, însoțită de mai multe imagini.

Noua administrație a Caracalului mizează că orașul va deveni unul cu mult mai curat decât acum prin colectarea selectivă a gunoiului, primăria montând zeci de containere ecologice în mai multe zone ale municipiului.

Primarul Ion Doldurea face apel la populație pentru a promova acest fel civilizat de colectare a gunoiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here