Un șofer fără permis și beat a făcut prăpăd pe o șosea din Dolj. Ce au descoperit polițiștii

Un tânăr care nu s-a conformat semnalului efectuat de poliţişti a fost prins şi cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, în Dolj.

Noaptea trecută, polițiștii din Ciupercenii Noi au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, folosind semnalele acustice şi luminoase.

Șoferul nu s-a conformat semnalului efectuat de poliţişti, continuându-şi deplasarea.

Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, care s-a finalizat după aproximativ un kilometru, pe strada Agricultorului, unde șoferul a pierdut controlul volanului, a intrat cu autoturismul într-un canal pentru irigații, după care a încercat să-şi asigure scăparea, fugind în extravilanul localităţii.

Poliţiştii au pornit pe jos în urmărirea șoferului, reuşind la scurt timp să-l prindă.

Astfel, poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului în persoana unui tânăr de 25 ani, din comuna Ciupercenii Noi.

Cel în cauză a fost condus la sediul poliţiei pentru stabilirea situaţiei de fapt.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentraţie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că autoturismul în cauză ar mai fi fost condus pe DJ 553A şi de un alt tânăr de 17 ani, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul fiind încredinţat celor doi tineri de un bărbat de 41 de ani, din satul Smârdan.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, încredinţarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană despre care se cunoaşte că nu deţine permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here