Se schimbă vârsta de pensionare! Cine va fi obligat să muncească mai mult. Guvernul a decis deja

Guvernul a luat o decizie cu privire la vârsta de pensionare a acestor români. Majorarea vârstei de pensionare a fost asumată la Bruxelles și se va implementa până în 2035.

Guvernul României și-a asumat la Bruxelles că va crește vârsta de pensionare pentru femei. Potrivit deciziei Executivului, femeile și bărbații vor ieși la pensie la vârsta de 65 de ani. Amintim că în prezent femeile ies la pensie la 61 de ani și 7 luni, în timp ce bărbații ies la pensie la 65 de ani.

Vârstnicii care primesc pensia pe card nu vor mai primi talon de pensie de la poștaș. Atunci când banii vor intra în cont, pensionarii vor fi informați prin intermediul unui email, se arată într-un proiect inițiat de deputați liberali și adoptat de Senat.

Documentul de informare cu privire la sumele plătite se transmite începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card.

Românii care au anumite goluri în cartea de muncă vor putea să cumpere vechime. Data până când pot fi depuse cererile va fi prelungită printr-un vot în plenul Camerei Deputaților.

Astfel, urmează să fie prelungit termenul până la care veţi putea cumpără vechimea în muncă de la 1 septembrie 2021 până la 1 septembrie 2023.

Până acum şi-au cumpărat vechime în jur de 6.000 de persoane, iar valoarea totală este de 50 de milioane de lei.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here