Vremea azi, 22 iulie. Valorile maxime ale temperaturii din zona de sud a țării

Vremea azi, 22 iulie. În perioada următoare mai scăpăm de ploi, iar până sâmbătă ne vom bucura de temperaturi normale. Duminică, un alt val de căldură cuprinde sudul şi vestul ţării.

În Europa, pe partea estică şi în zona Alpilor vremea se menţine instabilă, iar pe seară se anunţă averse abundente. În rest avem atmosfera însorită, iar în regimul termic NU sunt anunţate schimbări majore.

Vântul suflă tare în zona Marii Negre şi în sud-estul Mediteranei. În următoarele două zile, ploile apar sporadic, dar, în weekend, un alt val de precipitaţii se deplasează din vest către centru şi ajunge până în zonele central-estice.

Masa de aer fierbinte din sud-vestul iberic, care aduce maxime de aproape 40 de grade, traversează continentul către est şi va cuprinde, treptat, vestul, centrul şi sudul Europei. La sfârşitul săptămânii va ajunge în zona ţării noastre, pe unde va determina o creştere a temperaturilor.

În ţară, la ora 7, în centru, în sud-est şi în zona montană sunt înnorări. În rest atmosfera e însorită, iar vântul are unele intensificări la munte şi pe partea estică. Cel mai frig este la Joseni: 10 grade, iar cea mai ridicată temperatura, de 21 de grade, se înregistrează la Focşani şi la Râmnicu Sărat.

Astăzi se anunţă o zi, în general, frumoasă. După-amiaza, în Moldova, în Transilvania, dar şi pe la munte se adună norii şi apar averse trecătoare, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul prinde putere pe partea estică, dar şi în zona montană, iar maximele pornesc de la 23 de grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi ating 31 de grade în ţinuturile sudice.

Vremea azi, 22 iulie. Prognozele pe regiuni

Vineri avem o zi, în general, frumoasă, dar în Moldova, Transilvania şi în zona montană mai vin câteva ploi trecătoare. Vântul agita atmosferă în est şi la munte, iar maximele ating 31 de grade pe partea sudică.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde va domina atmosfera însorită, iar vântul prinde putere şi va atinge viteze mai mari pe litoral. Temperaturile ajung până la 29 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem soare generos în zonele de câmpie. În a doua parte a zilei, pe la deal şi pe la munte apar averse trecătoare, cu tunete şi fulgere.

În jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina, tot după-amiaza sunt anunţate ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice. Vântul agita atmosferă, iar maximele se opresc la 26 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş urmează o zi însorită. După orele prânzului, în regiunile mai înalte o să mai vină o aversă, două, iar temperaturile NU vor trece de 25…26 de grade.

Vreme în frumoasa avem şi în ţinuturile vestice. În a doua parte a zilei, în zona munţilor Apuseni, o să plouă trecător, iar maximele au valori apropiate de normalul perioadei.

În Transilvania avem o zi însorită, dar pe la munte şi, pe arii restrânse, în rest, o să mai vină câteva reprize de ploaie. Vântul se înteţeşte pe crestele Meridionalilor, pe unde va sufla cu peste 70 de km/h.

În Oltenia, pe la câmpie cerul e mai mult senin. În regiunile înalte se mai aduna câţiva nori, dar şansele de ploaie sunt foarte reduse.

Şi în ţinuturile sudice avem vreme bună, cu mult soare şi doar câţiva nori. Vântul prinde putere în zona montană, iar temperaturile ajung la 31 de grade în Lunca Dunării.

Vremea la București

În Bucureşti avem o zi, în general, frumoasă. După-amiază vor fi ceva înnorări, dar şansele de ploaie sunt reduse, iar maxima atinge 31 de grade Celsius. La noapte se face mai cald decât noaptea trecută şi vor fi 19 grade.

La munte, în a doua parte a zilei, norii se înmulţesc, iar în Orientali şi în Meridionali vin câteva ploi de scurtă durată. Pe crestele masivelor sudice, vântul va avea rafale de peste 70 km/h.

Pe litoral se face mai răcoare. Norii apar sporadic, iar vântul se înteţeşte şi va sufla cu până la 65 de km/h. Temperaturile ating 28 de grade în staţiuni, iar în apă vor fi 27 de grade.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here