Inspectorii sanitari veterinari, în control la adăpostul canin din Slatina. Cine i-a trimis acolo și ce au căutat

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Olt au efectuat, recent, un control la adăpostul canin Sărăcești din Slatina, în urma unei sesizări privind existența unor animale care ar suferi de jigodie și parvoviroză, boli extrem de grave câini.

Este vorba de o sesizare a unui cetățean transmisă către o instituție a statului, ajunsă în final la Inspectoratul de Poliție Județean Olt – Biroul pentru Protecția Animalelor, care a alertat DSVSA Olt.

Informațiile din sesizare nu au fost confirmate de inspectorii sanitari veterinari care au efectuat controlul la adăpostul canin de la Sărăcești.

„Aspectele sesizate au făcut obiectul controlului DSVSA Olt, ocazie cu care, conform notei de control nr. 27/2021, s-a constat că în adăpostul Sărăcești Slatina nu există câini cu forme clinice de boală (jigodie și parviviroză). De asemenea, din verificarea Registrului de consultații și tratamente, nu au fost stabilite ca diagnostice parvoviroza sau jigodia”, se arată în răspunsul primit de la Poliție de cel care a sesizat instituțiile statului.

Jigodia canină este o boală virală gravă, care poate provoca la căței și câini simptome precum tusea puternică și diareea. În unele cazuri, câinii sunt expuși riscului de pneumonie fatală sau chiar paralizie.

O altă boală care corespunde simptomelor jigodiei este parvoviroza canină, care poate fi deseori fatală pentru căței și câini.

1 COMENTARIU

  1. Acest raspuns este fals. Fapt confirmat la telefon de doctora Damnsa. A mentionat la intrebarea daca ati facut test sau analize de laborator? Raspunsul a fost *Nu*. Eu am facut o alta petitie cu mentiunea ca nu sunt probe materiale si urmeaza un nou control. De asemenea am cerut si Dsv Olt sa implice.In urma acestui raspuns fetele voluntare din Slatina au confirmat ca au teste facute la mai multi caini si ca exista aceasta boala in adapost de mai multi ani. Asteptam un alt raspuns. Va multumesc la toti care sunteti aproape de mine si ma ajutati sa lamuresc aceasta situatie periculoasa in care se afla bietele animale de la Saracesti. Mentionez ca in aceleasi adapost sunt si cai, magari s. a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here