VIDEO. Momentul în care Ana Maria Popescu îl lasă cu mâna întinsă pe ministrul Sportului

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost lăsat cu mâna întinsă de sportiva Ana-Maria Popescu, potrivit imaginilor difuzate chiar de către ministru pe pagina sa de Facebook.

Novak a postat pe rețeaua de socializare imagini filmate marți, 27 iulie, la aeroport, unde oficialul guvernamental s-a dus să o întâmpine pe Ana Maria Popescu.

La un moment dat este surprins momentul în care ministrul vrea să o salute pe sportiva medaliată cu argint la Tokyo, însă aceasta îl lasă cu mâna întinsă.

Novak dă vina pe presă pentru declarațiile pe care le-a făcut chiar el la adresa sportivei, și care au supărat-o pe Ana-Maria, făcând-o să-l critice chiar în discursul susținut la sosirea din Tokyo.

Am mers cu mare emoție și bucurie să îi întâmpin astăzi pe sportivii noștri care au revenit de la Tokyo. M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declarațiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obținută cu atâta muncă. Știu ce greu se câștigă o medalie, știu câtă muncă e în urmă, câți ani de sacrificii și renunțări. Ca ministru, dar și ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă. Nimic din cele declarate de mine nu a fost îndreptat împotriva Anei Maria Popescu, pentru care am toată aprecierea și admirația. Este o sportivă de mare valoare, iar medalia ei vine pe fondul multor ani de muncă, nu al celor șase luni de când sunt eu ministru. Răspunsul meu la o întrebare legată de buget a fost interpretat și comentat ca un atac la adresa Anei. Citiți, vă rog, postarea mea din momentul câștigării medaliei! Aceea este declarația mea despre ea. Mă doare să vad sportivii loviți. Cuvintele dor mai mult decat faptele. Titlurile din ziare, așa cum a afirmat și Ana, dor și mai mult.” – a scris ministrul Eduard Novak pe Facebook.

Reacția critică a sportivei Ana-Maria Popescu la adresa lui Eduard Novak vine după ce ministrul Sportului a afirmat că şi în situaţia în care Federaţia Română de Scrimă ar fi avut un buget mai mare cu 5 milioane de lei, Ana-Maria, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice 2020, nu ar fi reuşit să câştige aurul olimpic.

Premierul Cîţu, despre afirmaţia lui Novak în legătură cu Ana Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit

Premierul Florin Cîţu a catalogat drept “un comentariu nefericit” afirmaţia ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, care a spus că Ana Maria Popescu nu ar fi luat medalia de aur la JO dacă federaţia de scrimă ar fi fost mai bine finanţată.

Un comentariu nefericit al domnului ministru. Până la urmă, toţi ne bucurăm pentru aceeaşi victorie. (…) Trebuie spus clar că finanţarea pentru Olimpiadă se face în timp. Cred că e momentul să ne bucurăm şi să ne gândim la strategia pentru viitoarea Olimpiadă, să luăm aurul. Cred că ne-am bucurat pentru argint, ne-am bucurat şi pentru Popoivici, ne bucurăm pentru tot ce fac sportivii noştri. (…) Să ne aducem aminte că această Olimpiadă a venit într-o perioadă dificilă de pandemie. Eu îi felicit pe toţi, participarea a Olimpiadă este un semn de normalitate şi aveam nevoie de aşa ceva în această perioadă” , a declarat premierul la Digi24, potrivit News.ro.

Primul ministru a subliniat importanţa dezvoltării „spaţiilor destinate sportului”, arătând că „după aceea va veni şi performanţa”.

În ceea ce priveşte ipoteza ca la şcoala primară copiii să înceapă cursurile cu ore de nutriţie şi mişcare, premierul a afirmat că „plăcerea de a face sport nu cred că vine prin a impune ceva, cred că trebuie fiecare familie să decidă”.

Cîţu a susţinut că „de la joacă” se ajunge la performanţă.

Trebuie să reconstruim multe dintre sporturile noastre – şi fotbalul şi gimnastica, dar trebuie să reconstruim după fiecare meci, să vedem ce nu a mers şi să îmbunătăţim lucrurile pentru următoarea competiţie”

Premierul a afirmat că face sport, merge la sală săptămânal şi aleargă. “Am rutina asta de mic, când stăteam în curte, în şcoală am făcut şi fotbal şi handbal, era natural”.

De asemenea, premierul este încrezător că naţionala de fotbal îşi poate reveni la meciul cu Noua Zeelandă, de la turneul olimpic, după ce a avut un moment dificil cu echipa Coreei de Sud.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here