Gigi Becali și Adrian Porumboiu, reținuți după luptele de stradă din Murgeni. Combatanții au venit din Germania ca să se bată

Au fost din nou lupte sângeroase de stradă între clanurile de romi din Murgeni, iar polițiștii au intervenit în forță și au reținut mai multe persoane, printre care și verii Gigi Becali și Adrian Porumboiu, membrii aceleiași familii Ștefan.

Patru bărbați din Murgeni, cu vârste cuprinse între 16 și 38 de ani, au fost reținuți marți pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe, distrugere, amenințare și violare de domiciliu, după ce zeci de persoane s-au bătut în seara zilei de 25 iulie pe o stradă din oraș, scrie Vremea Nouă.

Doi dintre cei reținuți sunt verii Gigi Becali Ștefan și Adrian Porumboiu Ștefan, membri unuia dintre clanurile de romi implicate în luptele de stradă.

În urma conflictului, două persoane au fost înjunghiate și au ajuns la spital. Totul a pornit de la un telefon pe care Renzo i l-a furat lui Ferdinand. Cel din urmă a decis să se răzbune și s-a dus peste Renzo acasă să-și recupereze telefonul și să-i aplice o lecție hoțului, dar acesta era pregătit și l-a înjunghiat pe Ferdinand în spate.

Familia victimei a hotărât atunci să treacă la represalii și s-a adunat pentru se duce peste Renzo, care a fost în cele din urmă și el înjunghiat și a ajuns la spital coleg de suferință cu Ferdinand.

Murgeni, zonă specială de siguranță publică

Pentru ca reglarea de conturi să fie completă, au venit combatanți până și din Germania ca să se bată pe stradă în Murgeni, fiind nevoie din nou de intervenția mascaților pentru potolirea spiritelor.

Verii Gigi Becali și Adrian Porumboiu au fost prezentați miercuri instanăei cu propunere de arestare preventivă.

Orașul Murgeni este cunoscut pentru desele sale lupte de stradă dintre membrii clanurilor rivale de romi, incidente sângeroase soldate cu zeci de rețineri și desfășurări impresionate de forțe de ordine.

În iunie 2020 localitatea vasluiană a fost declarată de autorități zonă specială de siguranță publică, într-o operațiune la care au participat sute de polițiști, jandarmi și luptători de la trupele speciale, veniți din 6 județe.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here