Un bărbat din Botoșani a murit după ce a fost târât zeci de metri după o căruță

Un bărbat a murit, iar un altul a fost grav rănit într-un accident cumplit, petrecut, duminică, într-o comună din Botoșani.

Cei doi veneau de la câmp, cu o căruță. Martorii spun că, la un moment dat, animalul care trăgea atelajul s-a speriat și a luat-o la goană.

Căruța s-a răsturnat și, în timp ce unul dintre ei s-a ales cu răni serioase, al doilea – care mergea pe lângă atelaj – și-a găsit sfârșitul după ce a fost târât zeci de metri.

Cei doi se aflau o pantă abruptă, la intrarea în sat, când s-a întâmplat nenorocirea. Bărbatul de 70 de ani a coborât din căruță și a luat-o pe jos, pentru a ușura sarcina animalului.

La un moment dat însă, calul s-a speriat și a luat-o la fugă. Atelajul s-a răsturnat cu tot cu bărbatul de 63 de ani, iar cel care mergea pe lângă a fost târât zeci de metri.

“-S-a răsturnat căruța. S-a speriat calul de gunoiul asta…
-Veneau de pe câmp?
-Da. Ei veneau din deal, de pe câmp. S-a speriat calul…., nu știu. M-a sunat băiatul meu și mi-a spus că s-au răsturnat”.

Oamenii din sat au sărit în ajutor și au sunat imediat la 112. Bărbatul din căruță a fost dus la spital cu răni la cap și la membre. Celălalt a fost găsit în stop cardio respirator și n-a mai putut fi salvat.

”-Lumea stătea aici și aștepta animalele de pe câmp. Am auzit-o pe nașa mea răcnind că a murit.
-Veneau de pe câmp?
-Da, au fost să aducă mâncare la cal. Căruța a rămas acolo, iar calul cu opritoare, cu tot, a fugit în sat. El s-a băgat în fața căruței, iar oiștea l-a lovit în plin. Voia să oprească calul.
-Calul era agitat?
Daaa, s-a speriat el de ceva.”

Unul dintre săteni a reușit să oprească goana animalului speriat.

“Calul era agitat. Eu m-am băgat pentru că erau copii pe stradă și mă gândeam să nu îi rănească.
-Calul era legat încă la căruță?
Da. Căra căruță după el. Era distrus tot, chiar și hamurile de pe el”.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here