O nouă dispută aprinde spiritele în coaliție. Cîțu spune cine are bilă neagră

Premierul, care este și ministru interimar la Finanțe, verifică banii cheltuiți în șase luni de guvernare și analizează pretențiile miniștrilor care vor sume suplimentare.

“Cine nu a cheltuit banii alocați are o bilă neagră”, a transmis Florin Cîțu de pe treptele ministerului.

“Miniștrii nu pot fi evaluați după mercuriale”, au răspuns partenerii de la USR Plus.

De două săptămâni, de când este și ministru interimar al Finanțelor, premierul calculează banii cheltuiți de colegii săi miniștri. Va decide astfel ce ministere primesc fonduri suplimentare la rectificarea bugetară.

Florin Cîțu, prim ministru: “Solicitările ca de obicei sunt exagerate. 38 de miliarde de lei cumulate pe toate ministerele, asta înseamnă aproape 4% din PIB. Ideea este că trebuie să înţeleagă toată lumea că noi vrem să reducem deficitul bugetar, nu să-l creştem”.

Florin Citu spune că au o bilă neagră miniștrii care au cerut bani în decembrie, dar nu i-au cheltuit până acum. Afirmație care a stârnit noi nemulțumiri în interiorul Coaliției, dar și temerea că analiză premierului ar putea fi urmată de remanierea unor miniștri. Cîțu ar fi nemulțumit mai ales de transporturi și agricultură.

Dan Barna, vicepremier: “Nu există nicio discuție legată de schimbarea de portofolii sau alte subiecte, avem un protocol foarte clar, nu e niciun fel de discuție, vom avea congresele în septembrie”.

Kelemen Hunor, vicepremier: “Nu e treaba mea ce doresc cei de la PNL. E o coaliţie, funcţionează, nu s-a discutat în coaliţie, nu s-a deschis acest subiect”.

Până la congres, în PNL discuțiile se poartă cu săbiile pe masă. Președintele liberal a întrebat retoric ce caută premierul pe treptele de la ministerul finanțelor.

Ludovic Orban, președinte PNL: “Nici acum nu înțeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile în condițiile în care PNL are o mulțime de specialiști care ar putea să gireze portofoliul”

Numele vehiculate pentru ministerul finanțelor sunt ale deputaților Bogdan Hutuca, Sebastian Burduja și Lucian Heius. Fostul ministru al finanțelor, Alexandru Nazare, a fost demis la începutul lunii după un conflict cu premierul.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here