Primarul din Rusănești, achitat de instanță în dosarul în care a fost judecat pentru conflict de interese

Primarul din Rusănești, Alexandru Chirea, a fost achitat, azi, de instanță în dosarul în care a fost judecat, vreme de aproape cinci ani, pentru conflict de interese.

Decizia a fost luată de instanța de fond, Judecătoria Corabia.

„În baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.p.p. cu aplic. art. 4 C.p. achită inculpatul C.A. pentru săvârşirea infracţiunii de “folosirea functiei pentru favorizarea unei persoane” faptă prevăzută de art. 301 alin.1 Cp cu aplic. art. 5 Cp. În baza art. 275 alin. 3 C.pr. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În temeiul art.407 alin.1 C.pr.pen. dispune comunicarea copiei hotărârii părţilor şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia”, se arată în hotărârea instanței.

Decizia nu este definitivă, acuzarea având drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Alexandru Chirea a fost trimis în judecată de procurori în 2016, edilul fiind acuzat de conflict de interese după ce, în 2014, primăria pe care o conduce a închiriat unei asociaţii de fermieri, condusă de fiul său, peste 120 de hectare de izlaz, în detrimentul altor fermieri care solicitaseră oficial încă din 2013 închirierea unor suprafeţe de izlaz. Contractul cu asociaţia fiului său a fost semnat în ciuda protestului organizat de fermierii nemulţumiţi care aflaseră de intenţia primarului de a-şi avantaja fiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here