Un incendiu a făcut prăpăd. Un depozit cu mobilă al unui austriac, distrus în Arad

Un depozit cu mobilă deţinut de un austriac în municipiul Arad a ars complet, în noaptea de joi spre vineri. Incendiul a fost provocat de persoane deocamdată necunoscute.

Magazia se afla în cartierul Aurel Vlaicu, într-o zonă cu blocuri şi case. În jurul orei 01,00 a fost cuprinsă de flăcări.

Depozitul, cu o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi, ardea generalizat când au ajuns pompierii.

„Dezvoltarea rapidă şi violentă a incendiului a fost cauzată de prezenţa din abundenţă a materialelor combustibile din magazie, precum canapele, material plastic, lemnos sau carton. În momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la interior, exterior şi propagat la acoperiş, cu posibilitatea de extindere la construcţiile învecinate. Incendiul a fost stins după trei ore, fără a se propaga la alte construcţii”, a declarat Pleşca.

Pompierii au constatat că incendiul a fost provocat, astfel că au notat cauza ca fiind „acţiunea unor persoane iresponsabile”.

Conform ISU, cineva a dat foc unei pubele din plastic care se afla în faţa depozitului. Aici se mai aflau şi deşeuri pregătite de proprietarul austriac pentru a fi ridicate de operatorul de salubritate. Aceste deşeuri s-au aprins şi s-au extins la depozit.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Claudia Iuga, a declarat, pentru AGERPRES, că se fac cercetări pentru distrugere. Conform acesteia, flăcările au cuprins şi un autoturism parcat lângă depozitul cu mobilă.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here