Restaurant din Târgu Jiu, distrus de flăcări înainte de inaugurare. Pompierii se uitau unul la altul, pentru că nu aveau apă

Un restaurant cu o suprafață de 2.000 de metri pătrați, aflat la câțiva kilometri de Târgu Jiu, a fost distrus duminică noapte de un incendiu.

Focul s-a extins cu repeziciune în clădirea care urma să fie inaugurată peste câteva zile. Pompierii au asistat neputincioși la dezastru, minute în șir, pentru că nu aveau suficiente mașini de stingere.

„- Ați rămas fără apă?
– Au plecat mașinile și vin două
”.

Minute în șir, pompierii trimiși de la Târgu Jiu la Bălești pentru a lichida incendiul au stat și s-au uitat unii la alții în așteptarea cisternelor cu apă. Localnicii au fost revoltați.

Soția proprietaruluiNu se poate așa ceva, e Jaleșul aproape și ei nu au apă să stingă aici, nu le e rușine.

PolițistVă rog frumos, haideți să-i lăsăm pe oamenii ăștia să își facă…
SoțiaCe să facă, că stă cu furtunul, filmează-l domnule că săa cu furtunul în mână”.

Localnicii spun că în zonă erau mai multe surse de aprovizionare cu apă pe care pompierii le-ar fi putut folosi mai din timp.

Localnic: ”O să se întindă dacă nu vin la timp cu apă, este surs, sunt trei, e un râu la 500 de metri, mai e un hidrant acolo la 500 de metri”.

”Mai rău de așa nu se poate”

Localnic: ”Mai rău de așa nu se poate. Pompierii noștri, fără apă de o juma de oră. Nu ai ce să zici. Arde totul – totul”.

Mădălin Ungureanu, primar comuna Bălești”Focul se poate exinde. După cum vedeți și dvs, la ora actuală este în pericol să ia foc depozitul de cherestea și vecinătățile – oamenii sunt foarte suparăți – sunt foarte suparăți pe bună dreptate pentru că nu s-a făcut mobilizarea așa cum trebuie”.

În cele din urmă, au fost aduse echipaje de intervenție de la zeci de kilometri distanță, iar focul a fost lichidat.

Maria Baran, purtător de cuvânt ISU Gorj: ”Incendiul a fost lichidat, evitându-se astfel propagarea la alte construcții învecinate și la un depozit de cherestea”.

Traficul rutier a fost complet oprit două ore pe Drumul Național 67 ce leagă Târgu Jiu de Drobeta Turnu Severin. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru a stabili cauzele producerii incendiului.

Deocamdată sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv cea a unei mâini criminale, mai ales că în clădire nu era nicio activitate și nu locuia nimeni.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here