Românii care au plecat în vacanță stau la cozi kilometrice la intrarea în Bulgaria: “Murim aici în trafic”. Explicațiile autorităților

Cozi kilometrice la ieșirea din țară pe la punctul de frontieră de la Giurgiu. Timpul de așteptare a depășit și o oră luni dimineață, iar la Negru Vodă s-a stat și mai mult de atât. Traficul este îngreunat de miile de români care merg în vacanță în Bulgaria și Grecia.

Purtătorul de cuvânt al Punctului de Trecere Frontieră Giurgiu, Roxana Popazu, a precizat la Digi24 că plata taxei de pod la ghișeele CNAIR îngreunează traficul.

Pentru mulți români, vacanța începe cu cel puțin o oră de așteptare în vamă. La frontiera cu Bulgaria, cozile de mașini se întind pe doi kilometri. Polițiștii de frontieră au deschis toate cele șase artere, dar par insfuiciente. Toate cele șase benzi sunt ocupate de mașini.

– Murim în trafic, murim aici în trafic.
– De cât timp așteptați?
– Să zicem o oră jumate, două. Și mai avem până la destinație 4 ore jumate.
– Groaznic de urât, temperaturi ridicate, trafic, la vamă se așteaptă mult, cred că până diseară facem o baie, cum ne-am propus.

Cei mai mulți merg în vacanță în Bulgaria, pentru că acolo accesul nu este condiționat de vaccinare.

– Unde mergeți?
– Nisipurile de Aur.

– Dacă știam, plecam mai devreme, probabil nu mai așteptam.

– Suntem în Europa, nu? Circulăm foarte bine
– Sperăm să ajungem cu bine și să trecem cu bine de toate hopurile astea legate de birocrație, până intrăm în Schengen avem de tras.

Ce spun autoritățile de la punctul de trecere Giurgiu

Cei de la punctul de trecere al frontierei la Giurgiu spun că unul dintre motivele pentru care traficul este îngreunat îl reprezintă taxa de pod care este plătită la ghișeele CNAIR.

Roxana Popazu, purtător de cuvânt al ITPF Giurgiu: Înainte de a ieși din țară autoturismele trebuie să achite taxa de pod la ghișeele CNAIR, care îngreunează traficul. Recomandăm să se informeze cu privire la condițiile de călătorie în statele de destinație, precum și în cele pe care le tranzitează, dar și aplicația TraficOnline, care e disponibilă pe internet la Poliția de Frontieră unde-s timpii de așteptare pentru fiecare punct de frontieră.

Tot pe la Giurgiu trec granița și cei care își fac concediile în Grecia. Țara a intrat recent pe lista statelor roșii cu risc epidemiologic.

– De cât timp aștepti?

– De foarte multe ore.

– Apropo că mergeți în Grecia, mergeți cu toate că este pe lista roșie?

– Suntem pregătiți cu toate, avem vaccin, toate hârtiile, tot.

Iar dacă la ieșirea din România se stă peste o oră, la intrare prin Vama Giurgiu nu sunt probleme. Timpul de așteptare este de 10 minute.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here