Acasă Național Medicii de la...

Medicii de la Matei Balș au un nou tratament împotriva COVID-19. Medicamentul secret care va face diferența pentru pacienții vulnerabili

Medicii de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș par că au o nouă armă împotriva coronavirusului, mai ales că valul 4 începe să se facă simțit și la noi. A apărut un nou tratament împotriva COVID-19. Vezi mai jos care este medicamentul secret ce va face diferența pentru pacienții vulnerabili din România.

Doctorii de la Institutul Matei Balș au o nouă armă împotriva COVID-19. A apărut un nou tratament care s-a dovedit extrem de eficient în cazurile de infectare cu noul coronavirus, în special la persoanele cu adevărat vulnerabile.

Un nou tratament împotriva COVID-19 pentru pacienții care ajung la spital

Medicul Adrian Marinescu a vorbit, la Antena 3, despre un nou tratament, folosit de câteva luni și bazat pe anticorpi monoconali. Se pare că această formulă este extrem de eficientă, însă ea trebuie administrată chiar în momentul inițial de infectare, fiind folosită mai mult pentru pacienții vulnerabili.

„E un tratament despre care vorbim în ultimele luni, sunt anticorpi monoclonali în mai multe variante. Ceea ce știm în momentul de față este că acest tratament este eficient, cu o singură condiție: să fie administrat în momentul inițial, momentul în care pacientul se infectează și este un pacient vulnerabil, ar trebui să prevenim formele severe. Ce înseamnă asta? Când pacientul ajunge la camera de gardă și este un pacient în vârstă sau cu afecțiuni cronice, chiar dacă la început nu sunt complicații, ar trebui să folosim acest tratament tocmai pentru a preveni acele forme severe care îi pun viața în pericol. Pentru că știm că după prima săptămână există riscul de a face complicații, situație care se întâmplă foarte frecvent.

Institutul Matei Balș este printre puținele spitale care au participat la studii clinice încă de la începutul pandemiei. Noi avem experiență și înainte de pandemie, dar vorbim strict de momentele folosite acum, în pandemie. Anticorpii monoclonali au fost încă de la început folosiți, atât cât ne-a permis timpul și cât am putut să o facem cu pacienții noștri. Este evident că acest tratament este cel care va face diferența pentru pacienții vulnerabili”, a declarat, la Antena , medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here