Procurorul Radu Mihăiță Cazacu, drept la replică

Redacția OLT-ALERT.RO a primit, din partea procurorului DNA Radu Mihăiță Cazacu, un drept la replică referitor la un articol preluat de portalul nostru de pe site-ul romaniatv.net, cu citarea sursei și cu link activ către aceasta.

Întrucât articolul cu pricina nu este documentat și scris de noi, nu ni-l putem asuma ca pe produs OLT-ALERT.RO. Cu toate acestea, publicăm dreptul la replică solicitat:

„În vederea unei corecte informări a opiniei publice și a respectării dreptului la propria imagine, ca urmare a publicării unui articol în publicația online olt-alert.ro, asumat de „Redacție”, cu titlul: „Modelul Portocală” Relații ciudate între un procuror DNA și un martor-suspect, publicat în data de 31.07.2020, ora 16:20, arăt următoarele:

            Conținutul informațiilor publicate în spațiul public de către jurnalistul Mihai Popescu este ofensator, tendențios, acreditându-se ideea că aș fi efectuat ancheta penală în mod abuziv într-un dosar penal (nr. 284/P/2013) prin intimidarea martorilor, făcând o analogie cu posibile abuzuri săvârșite de către procurorul Mircea Negulescu, aș fi dezvoltat o relație de prietenie cu persoane implicate în acest dosar penal, aș fi intervenit la judecători, procurori și organe de poliție pentru favorizarea persoanelor respective în sensul tergiversării cercetărilor, lucru care este total neadevărat.

            Apreciez că prin informațiile neadevărate publicate în mediul online fără a avea vreun suport în realitatea obiectivă îmi este prejudiciat în mod continuu dreptul la viața privată, având incidență asupra probității mele profesionale, dar și imaginii sistemului judiciar în ansamblul său

            Având în vedere că, informațiile distribuite publicului prin intermediul publicației dvs., despre care nu ați solicitat niciun punct de vedere înainte de publicare, sunt total nereale și exced în mod evident doza de exagerare și de provocare acceptabilă presei prin standardele libertății de exprimare, vă transmit solicitarea de publicare a prezentului drept la replică.

            De asemenea, vă transmit că îmi rezerv dreptul de a utiliza toate mijloacele legale în vederea reparării prejudiciilor cauzate prin publicarea de informații neadevărate și calomnioase despre persoana mea și despre membrii familiei mele.

            Fac precizarea că prin Hotărârea nr. 1028 din data de 10 noiembrie 2020 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori a hotărât admiterea cererii de apărare a reputației profesionale, constatând faptul că prin modalitatea în care a fost publicat articolul de presă respectiv pe platforma online www.olt-alert.ro, mi-au fost imputate fapte grave care nu au niciun corespondent în realitate, fără a avea la bază minime verificări. Totodată, limbajul folosit nu poate fi asimilat noțiunii de pamflet și nici circumscris unor judecăți de valoare, iar termenii și expresiile dure utilizate au condus la afectarea în mod grav a reputației profesionale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here