De NECREZUT: Oltul, lovit de caniculă, vijelii și ploi torențiale în aceeași zi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, două atenționări Cod Portocaliu, una de caniculă și alta de vijelii și ploi torențiale.

Prima alertă se referă la caniculă ridicată, fiind anunțate temperaturi de până la 40 de grade. Atenționarea este valabilă pentru mai multe județe din sud, respectiv Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași.

„Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade”, transmite ANM.

Tot joi, meteorologii au emis și un Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale, începând cu ora 12.00.

„La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni”, transmite meteorologii.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here