Deși a scăzut semnificativ numărul accidentelor rutiere grave, numărul persoanelor decedate a crescut

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a declarat că în primele 7 luni ale anului 2021, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ. Totuși, numărul persoanelor decedate în accidente rutiere a crescut faţă de anii precedenţi.

„În anul 2019, la nivel naţional, s-au înregistrat 4.421 de accidente rutiere grave, dotate cu decesul a 894 de persoane şi rănirea gravă a altor 4.200 de persoane.

Anul trecut, la nivel naţional s-au înregistrat 3.637 de accidente grave, în urma cărora au decedat 812 persoane şi au fost rănite grav 3.344 de persoane. Anul acesta s-au înregistrat 2.586 de astfel de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane şi rănirea gravă a 2.000 de persoane”, a declarat Drăgan într-o conferinţă de presă.

Drăgan a afirmat că se observă o scădere semnificativă a accidentelor rutiere grave în acest an faţă de anii trecuţi, dar, în acelaşi timp, numărul persoanelor decedate este în creştere.

„Anul acesta ne-am confruntat cu situaţia în care, în cadrul unui singur accident rutier, au fost mai multe persoane decedate”, a spus Drăgan.

Care sunt principalele 3 cauze de producere a accidentelor rutiere grave

Potrivit datelor furnizate de Brigada Rutieră de Poliţie, principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave în urma cărora au decedat persoane sunt:

* Viteza neadaptată la condiţiile de drum – 106 accidente; au decedat 119 persoane, iar alte 38 au fost grav rănite;

* Traversare neregulamentară pietoni – 75 de accidente; au decedat 76 de persoane, iar alta a fost grav rănită;

* Pietoni pe partea carosabilă – 58 de accidente; au decedat 58 de persoane.

„Dacă este să ne referim la activităţile de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente, vă pot transmite că anul acesta, până în prezent, au fost aplicate aproape 460.000 de sancţiuni contravenţionale”, a mai precizat Georgian Drăgan.

Totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, la nivel naţional, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice în perioada de referinţă este de peste 890.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here