Percheziții în județul Cluj după ce mai multe persoane ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare

Polițiștii și procurorii din Alba fac percheziții în județul Cluj la persoane care ar fi accesat registrul electronic de vaccinare al unui centru din Alba şi ar fi eliberat adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea unor persoane la acel centru.

Poliţiştii şi procurorii din Alba fac, joi, două percheziţii în judeţul Cluj, la persoane suspectate că au accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din Alba, eliberând adeverinţe care atestau, în fals, că mai multe persoane s-ar fi vaccinat acolo. O persoană va fi dusă la audieri, iar alte zece vor fi citate în acelaşi scop.

″În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic. Acestea ar fi accesat o platformă de evidenţă a vaccinărilor şi ar fi eliberat adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19″, a transmis Poliţia Română.

Din cercetări a rezultat că, în 28 iunie, o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din judeţul Alba şi ar fi eliberat mai multe adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate acolo.

O persoană urmează a fi dusă la sediul poliţiei, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here