Accident terifiant în Grecia. Un avion s-a prăbuşit când stingea incendiile de vegetaţie pe insula Zakynthos/ VIDEO

Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit, duminică, în timpul unei misiuni pe insula Zakynthos. Pentru a veni în sprijinul Greciei, România a trimis echipaje formate din pompieri şi autospeciale.

Accident terifiant în Grecia. Un avion de tip Pezetel s-a prăbuşit în timp ce efectua o operaţiune de stingere a unui incendiu izbucnit pe insula din Marea Ionică, la vest de Grecia continentală. Deocamdată, cauza accidentului aviatic nu a fost încă stabilită.

Pilotul aflat la manşa avionului a supravieţuit, au precizat surse din rândul pompierilor eleni, citate de agenţia France Presse, conform Mediafax.

Grecia este afectată de condiţii meteorologice extreme, un val de căldură fără precedent în peste trei decenii a declanşat incendii simultane în toată ţara.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a vorbit sâmbătă despre o „vară de coşmar” şi a promis că Guvernul de la Atena va rămâne în prima linie pentru a apăra vieţile oamenilor.

Din cauza incendiilor de vegetaţie, Grecia şi-a mobilizat armata în sprijinul pompierilor. Mai multe ţări au oferit asistenţă, între care Franţa, Egipt, Elveţia, România şi Spania, notează sursa citată.

Situaţia este deosebit de gravă în insula greacă Evia, devastată de incendii. Mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, lăsându-şi agoniseala de o viaţă pradă focului, în timp ce flăcările s-au răspândit în mai multe direcţii pentru a şasea zi consecutiv.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here