Șofer de TIR prins cu o alcoolemie de 0,37 mg/l: „Aseară am băut o bere”

Poliţiştii din toată ţara se implică într-o amplă campanie de prevenţie şi fac în aceste zile controale pe şosele pentru a-i depista pe şoferii cu probleme. În Timişoara, de exemplu, mai mulţi şoferi de camion s-au urcat băuţi la volan.

Pe o stradă din Timişoara, în numai o oră, poliţiştii au prins trei şoferi de camion care se urcaseră băuţi la volan. Unul dintrei ei coducea un camion cu o încărcătură de 40 de tone şi a fost depistat cu o alcoolemie de 0,37 miligrame alcool pur în aerul expirat.

Discuţie polițist-șofer:

– O să vă rog să facem un test de respiraţie
– Da, vă rog.
– Tragem aer adânc în piept, suflam în continuu până vă zic eu stop. Ce aţi consumat?
– Aseară am băut o bere.
– 0,37, da? Dreptul de a conduce se suspendă pe o perioadă de 90 de zile.

Agenţii de la Poliţia Rutieră au oprit şi numeroase autobuze care transporta muncitori la lucru. Din fericire aici nu au fost identificate nereguli flagrante.

În ultima lună au fost numeroase accidente rutiere, cu numeroase victime, în toată ţara. Din acest motiv poliţiştii au început o amplă campanie de prevenţie!

Aurora Voicilă, purtător de cuvânt IPJ Timiş: “S-au verificat documentele conducătorilor auto şi ale autovehiculelor, totodată poliţiştii efectuând testări cu aparatul alcooltest pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.”

Controalele vor continua şi în zilele următoare, în special pe arterele aglomerate, spun poliţiştii.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here