O fotografie cât o mie de cuvinte. Ce gest a făcut un copil grec pentru pompierii români

O fotografie cât o mie de cuvinte. Un băiat grec a mers să viziteze pompierii români care intervin în Grecia. În semn de mulțumire pentru că i-au salvat satul, copilul le-a dus plăcinte și porumb fiert românilor.

“Ne-au mișcat gesturile localnicilor… Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau ‘Bună ziua’ și ne zic ‘Mulțumesc!’.

Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor.

O mare surpriză a fost făcută de un copil, care i-a vizitat în această dimineață pe colegii noștri. A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejau satul, au transmis reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pe Facebook.

IGSU amintește că ultimele zile au fost pline de efort din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, “însă au avut parte și de momente cu o mare încărcătură emoțională, care le-a dat putere și i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare”.

Pompierii români au început cea de-a șasea zi de intervenție în Grecia. Vineri, ei intervin în zona localităților Metochi și Kalyvia. Dispozitivul va fi similar celui din zilele trecute, intervenția asigurându-se cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și 1 dronă. Alături de pompierii români vor fi pompierii din Republica Moldova, care intervin cu 2 mașini de stingere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here