BACALAUREAT 2021. Subiectele și baremul la română, proba care a deschis sesiunea de toamnă a examenului

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2021, așa-numita „sesiune de toamnă”, a început luni cu proba scrisă la limba și literatura română. Subiectele, de dificultate medie, au aceeași structură și sunt similare cu cele din prima sesiune a BAC 2021, desfășurată în iunie-iulie.

Candidaţii la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au avut ca subiecte la proba de Limba şi literatura română cerinţe pe baza unui fragment dintr-un volum de Cella Serghi şi textul narativ.

La primul subiect candidaţii au avut de rezolvat cerinţe pe baza unui fragment din Cella Serghi şi de redactat un text de minimum 150 de cuvinte raportându-se la informaţiile din fragmentul extras din volumul „Amintiri şi evocări despre E. Lovinescu”, dar şi la experienţa personală sau culturală.

Cel de-al doilea subiect a constat în prezentarea în minimum 50 de cuvinte a rolului notaţiilor autorului dintr-un fragment din „Take, Ianke şi Cadîr” de Victor Ion Popa.

Absolvenţii de liceu profilul umanist au avut de redactat la subiectul al treilea un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un text narativ studiat aparţinând lui Ion Creangă sau lui Camil Petrescu.

Absolvenţii de la profilul real şi cei de la filiera tehnologică au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat aparţinând lui Ion Creangă sau lui Camil Petrescu, relatează Agerpres.

Vedeți AICI subiectele la profilul real și AICI baremul de corectare.

Vedeți AICI subiectele la profilul uman și AICI baremul de corectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here