Răspuns incert pentru cei peste 400 de bolnavi din Râşnov. Rezultatele probelor de apă, neconcludente

Nici până acum autorităţile sanitare nu au reuşit să afle cauza îmbolnăvirii a 400 de oameni din Râşnov. Probele de apă trimise la Bucureşti nu au dat rezultate concludente.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Braşov a făcut public un comunicat în care afirmă faptul că din punct de vedere microbiologic aceste probe de apă se încadrează în valorile de referinţă, iar din punct de vedere virusologic sunt negative la norovirus, aceasta fiind una din variantele luate în considerare pentru cauza valului de îmbolnăviri din Râşnov.

Autorităţile sanitare susţin că în acest moment nu se poate stabili o legătură de cauzalitate între apă şi focarul de boli digestive acute care s-a extins în staţiune.

Toate aceste lucruri se întâmplă în contextul în care peste 350 de persoane s-au îmbolnăvit, fiind vorba doar de persoanele care s-au prezentat la medic, numărul de infectări putând fi mult mai mare. Printre recomandările formulate pentru populaţie de autorităţile sanitare este şi fierberea apei de la robinet

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here